Mijn persoonlijke pittige uitdaging voor 2018!

We leven in een wereld van materiële overvloed. Er is zo enorm veel voorhanden voor ons, dat je het zo gek niet kunt bedenken of je kunt het kopen. Is het niet hier dan wel daar. We besteden uren aan online shoppen om zeker te weten of we een artikel niet ergens anders nóg goedkoper kunnen krijgen, alsof dat geen (tijd)verspilling is. Ach en als je het gewoon uit China kunt laten komen als het daar het goedkoopste is, dan doen we dat toch want verzenden is toch gratis. Dat het ook gevolgen heeft voor het milieu, dat maakt voor onze portemonnee niet zoveel uit, toch?

Na mijn “schoenen afspraak” van vorig jaar met mezelf, die op één paar na gelukt is, kwam er een nieuwe gedachte bij mij op tijdens het omwisselen van mijn kast van zomer naar wintergarderobe.

Overvloed! Ik heb zoveel moois in de kast hangen dat het me afgelopen jaar niet eens gelukt is om al mijn kledingstukken minimaal één keer te dragen. Nee, dan heb ik het niet over vijf kledingstukken die ongedragen zijn.

Natuurlijk brengt mijn werk dit ook met zich mee. En miskopen heb ik al in geen 10 jaar gehad. Kortom er komt alleen maar bij. Zelfs de dingen die ik afgelopen seizoen gekocht heb zijn nog niet eens allemaal gedragen. Onder het motto 'meer heb ik niet nodig, maar er kan altijd meer bij' is mijn kledingkast door de jaren heen echt goed gevuld.

Ondanks dat ik voor mijn werk regelmatig te vinden ben in de stad, is mijn persoonlijke uitdaging voor 2018 om geen nieuwe kleding te kopen. Het zal pittig zijn om de verleiding te weerstaan, want ik houd nu eenmaal van mooie kleding!!

Ik heb echt genoeg moois dus ik ga shoppen in mijn eigen kledingkast en mezelf verrassen met nieuwe combinaties. Want ook dan is er overvloed!