Ultra Violet de kleur van 2018

Een dramatische, provocerende en doordachte paarse toon. Ultra Violet staat voor originaliteit, rijkheid en visionair denken dat de weg wijst naar de toekomst. Ultra Violet is complex en verhult de mysteries en geheimen van de kosmos en wat er in het verschiet ligt en de ontdekkingen van waar we dan zijn. De enorme en grenzeloze hemel staat symbool voor wat mogelijk is en is continu een inspiratie voor het verlangen te streven naar een andere wereld.

Ultra violet is blauw paars en bevindt zich in het regenboogspectrum terwijl paars een verzamelnaam is voor veel paarstinten die zijn opgebouwd blauw en rood.

Ultra Violet staat voor ontwikkeling van het bewustzijn met als doel het bereiken van een hoger level. Paars is artistiek, spiritueel en intuïtief. Muziek iconen als Prince, David Bowie en Jimi Hendrix hebben ultra violet geïntroduceerd in de westerse pop cultuur gebruikt voor persoonlijke expressie en individualiteit.

Historisch gezien staat Ultra Violet bekend om zijn mysterieuze en spirituele kwaliteiten. De kleur is altijd geassocieerd met mindfullnes, wordt als sfeerverlichting gebruikt in meditatieruimtes en in ruimtes waar mensen energie komen opdoen en connectie met zichzelf willen bereiken. Ultra Violet is noodzakelijk in de huidige wereld waarbij mensen op zoek zijn naar zichzelf.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer van deze kleur houden dan mannen.