Appeltje-eitje!

De tweede maand van mijn uitdaging, een jaar lang geen kleding kopen, zit er op. De tijd is voorbij gevlogen en ik heb deze maand weinig verleiding ervaren. Als ik terugkijk op de eerste twee maand heb ik nog geen vijf keer dezelfde combinaties gedragen en dat ging vrijwel vanzelf.

De voorbereidingen voor het Personal Shop Event zijn in volle gang. Uiteraard heb ik de collectie, kleuren en materialen uitgebreid bekeken. Doordat ik de collectie gezien en gevoeld heb, ontstaan in mijn gedachten al de eerste combinaties voor een paar dames die al voor de vierde keer naar het Personal Shop Event komen.

Dat past bij perfect bij haar en dat is mooi voor haar. Dat komt echt vanzelf in mijn hoofd. De verschillende figuurvormen en verhoudingen van de dames die al vaker zijn geweest heb ik wel in mijn systeem zitten. Ik vind het zo mooi dat dit gewoon ontstaat; dat ik zelfs nieuwe combinaties kan maken met de kledingstukken die ze de vorige keren hebben gekocht.

Hoe tegenstrijdig ook, zelf kleding verkopen en niets nieuws kopen. Ik vind dat kleding niet voor een jaar moet zijn. Als je de goede dingen kiest die ook echt bij jou passen, dan kunnen kledingstukken jaren mee. Ik laat de vrouwen die komen ook alleen maar met goede en toffe kledingstukken de deur uitgaan waar ze blij van worden en waar ze jaren plezier van hebben.

Natuurlijk kreeg ik ook al de vraag of ik dan echt niets ga kopen. Het werkt altijd goed als je zelf ook wat draagt uit de collectie die je verkoopt. Ja, dat weet ik en toch doe ik het niet! Ik weersta de verleiding. Sterker nog, ik doe misschien wel datgene aan wat ik één van de vorige edities heb gekocht in een andere combinatie.

Dus de kans dat je me in iets tegen komt wat ik al vaker gedragen heb is heel groot!