Mag ik gebruik maken van jouw talent?

Deze vraag werd mij de afgelopen week niet één keer maar zelfs drie keer gesteld! Wow, dat vond ik echt geweldig!

Het is ook een vraag die mij bezig heeft gehouden…. En wat is het toch een mooie vraag! Een vraag om op mezelf te projecteren en ook op anderen.

Als ondernemer maak ik regelmatig gebruik van het talent van anderen, zeker als het gaat om dingen die mij minder goed liggen of die ik niet zo leuk vind. Het verzamelen van mensen met verschillende talenten om je heen maakt dat jij je bezig kan houden met jouw eigen talent en de dingen waar jij zo ontzettend blij van wordt. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor ondernemers, ook werknemers en team hebben hiermee te maken.

Veel werknemers merken nu met al dat thuiswerken, dat ze hun inhoudelijke baan eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden. Of juist andersom dat je eindelijk inhoudelijk lekker aan de slag kunt en geen “gezeur” meer hebt van je collega’s. Teams waarbij nu blijkt dat het los zand is of waar juist de mooiste samenwerkingen ontstaan.

Vanuit mijn kijk naar de wereld heeft dat alles te maken het menselijke talent. Iedereen heeft een bijzondere gave om een bijdrage te leveren. De vraag is weet je eigenlijk wel wat jouw talent is? En weet je het ook al echt in te zetten? Of ben je eigenlijk maar wat aan het "klooien" omdat je ergens ingerold bent……

Afgelopen week was het tijd om te werken aan mijn bedrijf en om mijn business model eens goed tegen het licht te houden. Uiteraard met iemand die het talent heeft om dit te doen :-) Een van de belangrijkste vragen die ik daarbij mocht beantwoorden was, wat is de kern van jou en jouw bedrijf. Waarom doe je wat je doet en waarom doe je het op die manier? Zomaar een paar korte vragen die je dwingen echt tot de kern te komen. En het echte oprechte antwoord als een ui af te pellen….. Gelukkig is door de jaren heen wel steeds makkelijker geworden.

Supertof dan ook dat ik het antwoord ondertussen van mijn klanten zelf krijg. Ze weten dat ze oprechte, eerlijke en waardevolle persoonlijke aandacht en adviezen krijgen. Ik groei met ze mee in hun persoonlijke ontwikkeling en help ze dit vertalen naar steeds weer een passende persoonlijke presentatie. Ik zie de potentie, de ontwikkeling en soms ook de worsteling. Ik vraag wat ze nodig hebben, en vertaal dit voor ze op een authentieke manier die hun persoonlijke kern raakt. Het verrassend kunnen vertalen en het zichtbaar maken van de kwaliteiten en talenten, dat is wat mijn klanten mij toevertrouwen. Het lijkt als vanzelf te komen.....#zofijn #bewustbekwaam

Een waardevolle vraag om eens echt antwoord op te geven voor jezelf: "Wat is jouw talent?"