Ja, ook voor mannen!

Dat vrouwen meer met hun uiterlijk, kleding en hun persoonlijke presentatie bezig zijn dan mannen is een algemeen beeld. Ook in mijn trainingen en coach-sessies werk ik vaker met vrouwen dan mannen.

Mannen zeggen vaak dat zij geen kleding of presentatie advies nodig hebben. Dat is echt een “vrouwending”. Zo jammer wat mij betreft. Het is helaas niet zo dat het straatbeeld overloopt van goed geklede mannen. Met goed gekleed bedoel ik zeker niet dat iedereen in een strak pak loopt, al zie ik ook maar weinig mannen in een echt, technisch goed zittend kostuum.

Goed gekleed zijn bestaat voor mij uit twee verschillende aspecten. Als eerste de technische kant, dus heb je de goede pasvorm gekozen die wat doet voor je figuur. Als tweede gaat het er om of je kleding past bij je persoonlijkheid, kwaliteiten, talenten en het werk wat je doet.

Het is bijvoorbeeld echt niet voor alle mannen weggelegd om van die hippe schoenen te dragen. Tegelijkertijd zie je echte creativiteit maar weinig terug in de persoonlijke presentatie van mannen.

Ook voor een man is de keuze van type broek, colbert, print van je shirt of overhemd en materiaalkeuze van grote invloed. Jouw keuzes bepalen op onbewust niveau hoe de ander naar je kijkt.

Als jij een man bent met een buikje, dan is het dragen van en polo met horizontale strepen echt niet je voordeligste keuze. Ook een overhemd waarvan de knopen op spanning staan rondom je buik leiden af van je inhoud. Heb jij een slank postuur, kies dan niet voor een regular fit maar juist voor een slim fit. Kies voor een kraag op je overhemd passend bij je gezichtsvorm, de vorm van baard of snor kan je juist meer of minder balans geven. Al deze aspecten tellen mee bij het communicatieproces.

Over een echt passende persoonlijke presentatie is veel te vertellen.

Dus ja, imagocoaching is ook zeker voor mannen!