Het begon met een opmerking van Debbie tijdens een inspiratiesessie over ruimte innemen en zichtbaarheid. Die scherpe waarneming raakte me en liet me niet los. Daarna ging het balletje rollen. De start van een Personal Power proces. Ik had de vraag waarom het me zoveel moeite kostte indruk te maken in de buitenwereld.

Met gebruik van een beeldende tool kwamen mijn kwaliteiten en drijfveren boven. In goede gesprekken wist Debbie vervolgens duidelijk, nuchter, eerlijk en met humor, intuïtie, passie, verstand van zaken en niet te vergeten prikkelende vragen en een spiegel, de vertaling te maken naar de dagelijkse werkelijkheid.

Na elk gesprek ging ik weg met een opgeladen batterij en in een doosje elke keer een beetje meer inzicht in mijzelf en praktische adviezen over kleuren, vormen en stijlen. De gesprekken waren soms een eyeopener, soms confronterend, maar altijd waardevol!

Debbie heeft me inzicht gegeven in mijn binnenwereld en laten zien hoe mijn buitenkant die zonder moeite kan versterken in de buitenwereld! Alles is er al, het gaat er om wat je aandacht geeft! Ik ben mij bewust van mijn persoonlijkheid en kwaliteiten en maak keuzes vanuit mijn blauwdruk.

Debbie, “Jouw Eigen Kracht” dat is precies wat je mij hebt laten zien, voelen en beleven. Een mooie ervaring met genoeg handvatten voor ontwikkeling om nog lang uit te kunnen putten!

Jeanet van Olst

Onlangs hebben wij een succesvol seminar mogen organiseren met Debbie Kotteman als gastspreekster. Wij hebben Debbie leren kennen als een gedreven professional die vol passie over haar vak praat. Presenteren gaat haar van nature makkelijk af net als het maken van verbinding met de groep. Aan de hand van praktische voorbeelden laat ze duidelijk zien wat de invloed van imago op de ander is. Je krijgt praktische tips en handvaten aangereikt waar je zelf direct mee aan de slag kan. Wil jij ook een verpletterend imago laat je dan vooral coachen door Debbie Kotteman.

Hanzehogeschool Groningen Studenten Commerciële Economie deeltijd: Hans Stroosma, Sabine den Dulk, Marcel Remijn, Kitty van der Panne, Cornell Feenstra en Inge Wolters


Ik kreeg het iedere keer maar niet voor elkaar om mezelf op het juiste moment goed te presenteren. Dat uitte zich door weer een foute jurk met verkeerde schoenen in een kleur die het ook net niet was en make-up en materialen waar ik me totaal niet comfortabel bij voelde. Maar ook doordat ik niet wist wat ik wilde, wat ik mooi vond en wat bij me paste. Ik was niet goed zichtbaar naar anderen en naar mezelf.

En dat wilde ik veranderen!

Ik ben daarom het Personal Power Plus programma bij Debbie Kotteman gaan volgen. Doordat ik dit programma samen met Debbie heb doorlopen, in soms best intensieve en emotionele sessies, zijn veel stukjes op hun plek gevallen. Doordat ik me helemaal herkende in mijn Powertype (Olijfgroen De Vitale Verbinder, behorend bij het element Water) en alle styling, kleur en materiaaladviezen die daarmee samenhangen, kwamen mijn binnen- en buitenkant veel meer in balans.

Het voelde als thuiskomen bij mezelf. Het paste letterlijk en figuurlijk!

Het Personal Power Plus programma is op zich een heel krachtige tool om te gebruiken, maar doordat Debbie het op haar manier doet, krijgt het een enorme meerwaarde.

Precies de onderwerpen die op dat moment voor mij resoneerden kwamen intuïtief op tafel. Dat is de grote kracht van Debbie; ze voelt feilloos aan wat bij jou past als mens. Vaak eerder dan dat jij het zelf weet. Fantastisch vond ik het. In een heel open setting ben ik mezelf een heel stuk beter gaan begrijpen en maak ik vanaf nu bewuste keuzes; voor zowel mijn binnen- als buitenkant. Ik voel me daardoor veel zekerder en krachtiger.

Debbie, ik vind je een kei in je werk en een geweldig leuk mens.

Ik ben je erg dankbaar voor wat we samen hebben bereikt en voor alle adviezen die je me hebt gegeven!

Astrid Veldkamp

Balans zoeken en vinden tussen twee werelden. Dat is wat Debbie me heeft gebracht. Samen met Debbie heb ik een bijzonder en mooi traject doorlopen om mijn binnenkant en buitenkant beter bij elkaar te laten aansluiten. Voor mij een bijzondere ervaring, maar wat is het goed gelukt!

Debbie heeft mij laten zien en voelen dat zij de kwaliteit heeft om tot dichtbij de kern van mijn karakter door te dringen en hoe ik mijn minder zichtbare, maar zeker niet onbelangrijke, eigenschappen tot uiting kan laten komen in mijn persoonlijke presentatie. Na dit traject weet ik hoe ik mijn uitstraling naar buiten kan laten aansluiten bij mijn persoonlijkheid, ambities en kwaliteiten. Het geeft een gevoel van balans, zelfbewustzijn en vertrouwen.

Alleen nog maar nadenken over waar je naar toe gaat en wat voor soort outfit hier het beste bij past, maar niet meer de vraag; “wat moet ik aan”. Omdat ik nu weet dat mijn outfit past bij wie ik ben. Samen hebben wij mijn persoonlijkheid verkend, afgetast en benoemd. Daarnaast hebben we ook gekeken naar kleuren, vormen, stoffen, make-up en figuren. Alles wat bij mij past, is vastgelegd in bruikbare stylingsadviezen. En wat hebben we hierbij lol gehad. Debbie heeft het allemaal vertaald in een verpakking dat naadloos aansluit op wie ik ben, wat ik kan en wat ik ken. Hoe mooi. Zo verbind je dus binnen met buiten.

Debbie, bedankt, je bent een topper!

Gieni Nijkamp, HR Business Partner NiVo P&O

Ik ben flink afgevallen en was toe aan een nieuwe stijl, meer passend bij mijn leeftijd en karakter. Debbie’s directe en nuchtere aanpak spreekt mij erg aan.

Ze weet kleding goed te combineren waardoor je met enkele kledingstukken toch allerlei leuke combinaties kunt maken. Ze heeft oog voor kleuren die je goed staan en helpt je om een professionele look neer te zetten die bij je past. Wie net als ik zoekende is naar een passende kledingstijl en het ingewikkeld vindt om combinaties te maken, is bij Debbie aan het juiste adres.

Saskia Schonewille

Betrokken en bevlogen. Dat is hoe wij Debbie hebben leren kennen. Na goede referenties elders hebben wij haar gevraagd om met ons team ‘Dagelijkse Bankzaken’ aan de slag te gaan met de opdracht om de klantbeleving in onze bankhallen te verbeteren. Daarvoor hebben wij samen een maatwerkprogramma ontwikkelt onder de noemer ‘hospitality training’.

Dit heeft ze op een energieke en geheel eigen manier vorm gegeven waarbij uitstekend aansluiting is gevonden bij de verschillende behoeften van collega’s. Het heeft ze merkbaar aan het denken gezet over, en meer bewust gemaakt van het effect van hun eigen presentatie en handelen. Daarmee heeft ze een goede en ook gewenste bijdrage geleverd aan het verbeteren van onze dienstverlening.

Haar betrokkenheid kenmerkt zich door de moeite die ze heeft genomen om collega’s te leren kennen en in contact te blijven. De bevlogenheid zit hem in haar enthousiasme, bezieling en gedrevenheid waarmee ze haar verhaal brengt. Noem het passievol. Dit heeft ook gemaakt dat we uiteindelijk ook kleur- en stijladvies hebben toegevoegd aan ons programma. Op voorhand leek het ons vooral leuk om mee aan de slag te gaan als teambuildingsactiviteit, maar is uiteindelijk ook zeer nuttig gebleken.