Yes eindelijk!!

Ken je dat gevoel dat je niets lukt? Dat je maar steeds met jezelf rondjes loopt? Je gedachten alle kanten op schieten? Excuses bedenken geen enkel probleem is en je er ook steeds creatiever in wordt? Je op de een of andere manier net niet de goede energie hebt? Je doet je ding, je bent er wel, maar eigenlijk ook weer niet? Je wilt wel vooruit maar het lukt niet……

Nou, ik heb daar een keer in de zoveel tijd “last” van. Een periode van sneller beren op de weg zien en een heel hoog “ ja maar” gehalte. Mijn omgeving heeft dat soms sneller door dan ik zelf. Het is net een gerecht; men neme een pan en voegt daar aan toe een liter water, een snuf weerstand, wat irritatie over de kleinste dingen, een grote eetlepel excuses en wat chagrijn. Breng het aan de kook en het dikt vanzelf in…..

Gelukkig weet ik door schade en schande dat dat bij mij zo werkt. Ik heb af en toe zo’n periode nodig om weer vooruit te kunnen. Opnieuw te kijken naar wat ik graag wil en waarom. Ondertussen kan ik dat ingedikte recept steeds meer waarderen omdat het me verder helpt, het me inzicht en richting geeft.

Ik weet dat ik in staat ben om mezelf een schop onder mijn kont te geven als het proces klaar is. Forceren of sneller willen te gaan heeft geen zin. Natuurlijk probeer ik dat als ik wat ongeduldig wordt…..het werkt alleen niet. Ik heb het gewoon te doorstaan en het te laten gebeuren.

Het is zo waanzinnig fijn dat ik weet dat het altijd weer goed komt. Er komt een moment waarop het “klaar” is en ik weer vol in mijn kracht en energie sta om verder te gaan. 
 Vandaag was het zover het “Yes, de schop onder mijn kont” moment is gearriveerd.

Mijn Power moment!