Wat een week, wat een week!

Ik moest er wel aan wennen op heel veel fronten. Mooie en minder mooie dingen zien ontstaan. Heel veel berichten die elkaar ook weer tegenspreken.... proberen mijn eigen beeld te vormen over de situatie die ontstaan is.

Soms was ik optimistisch, soms pessimistisch, soms had ik even domweg geen idee. Het ging bij mij heen en weer en nog steeds vind ik het onwerkelijk. Tegelijkertijd dankbaar dat ik gezond ben.

Kinderen thuis, horeca gesloten, weinig tot geen mensen in de winkelstraten, verzorgingstehuizen dicht voor bezoek. Wat gaan daar de gevolgen van zijn op de korte en lange termijn? Een vraag die velen van ons bezighoudt. Ook ontstaan er gelijk al schrijnende situaties. De andere kant is dat er geweldige creatieve oplossingen worden gevonden die zorgen voor een glimlach en bewondering. Wat een week, wat een week!

Mijn agenda is nagenoeg helemaal leeg voor de komende weken, geen trainingen, geen personal shopsessies, geen lezingen, geen 1 op 1 coaching .....wat nu? Ga ik me dan maar, net zoals heel veel anderen, helemaal focussen op een online business?

Tja, dat zou een optie zijn en toch kom ik voor geen meter in beweging. Na een paar dagen erover nagedacht te hebben, begrijp ik van mezelf waarom ik het niet om kan zetten in actie. De eerste reden is dat ik voel dat de meesten er niet op zitten te wachten, in de hectiek die er nu is, zichzelf zichtbaar te maken. Het gaat vooral over doen wat nu nodig is en elkaar helpen in welke vorm we dan ook maar kunnen. De tweede reden is dat ik geen echte online tijger ben. Ik houd van persoonlijk contact, mensen live (al lukt dat nu even niet) ontmoeten en met ze in gesprek zijn, ze laten ervaren waar hun kracht ligt en hoe ze dat kunnen laten zien. Een online ontmoeting kan dat voor mij niet evenaren en dat wil ook diep van binnen helemaal niet omdat het niet bij mij past!

Kortom een mooi inzicht dat het maken van online programma’s niet mijn ding is. Ik lever nu liever op een andere manier een bijdrage aan de samenleving #vrijwilliger

Worstel jij nu ook met dit soort gedachten en gevoelens waarom je doet zoals je doet en behoefte om dit echt te begrijpen van jezelf, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag!